Sabaha Karşı Üçte Uyananlar Kulübü
Eğer uyku düzeninizde garip kesintiler yaşıyorsanız, tebrikler! Bunun farkında olmayabilirsiniz, ama siz birçok kişinin de yaşadığı gibi, sabaha karşı üç kulübü olarak bildikleri kulübün seçkin bir üyesisiniz. Bunu yaşayan tek kişi olduğunuzu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Pek çok insan sizinle aynı sorunla uğraşıyor.
Bu durum korkulacak bir şey değildir. Sadece kişisel tekamülünüzün başlamış olduğunu gösterir, o kadar. Siz ruhen geliştikçe, uyku düzeninizde bu ve başka değişiklikler olacaktır.
Uyku Üçlüsü
Bu fenomeni yaşayan birçok kişi genellikle bundan rahatsız oluyor. Gece boyunca uyuyamamaktan ve ertesi gün yorgun olmaktan ötürü kaygılanıyorlar. Aslında, bu çok normal bir durum. İnsanlık yeni bir uyku düzeni geliştiriyor, ki biz buna uyku üçlüsü diyoruz.
Uyku üçlüsü dememizin nedeni, sizin yaklaşık üç saat uyuduktan sonra uyanıp, iki saat uyanık kalmanız ve sonra yine üç saat uyumanızdır. Gecenin ortasında uyanık geçirilen bu iki saat, çok yakında size iyi gelecek bir tazelenmenin işaretidir. Bu yeni uyku düzeni sizin sandığınızdan çok daha yaygındır.
Zamanla gün içinde kısa süreli uyumak da yaygınlaşacaktır. Bu tazelenme uykularının zamanı hem ruhunuza ilham verecek hem de bedeninizi dinlendirecek şekilde kendiliğinden ayarlanacaktır. Bedeninizin enerjiyle fiziksel olarak başa çıkmasında bir fark yaratmanın yanında, onun gece olduğu gibi gündüz de tazelenmesini sağlayacaktır.
Bedenimizin bu yeni uyku düzenine alışmaya başladığında günümüzün yaklaşık 1/12’sini uyanık tazelenme dönemi içinde geçirdiğimizi göreceğiz. Sabaha karşı üç kulübünün üyeleri tüm yaş ve sosyo-ekonomik grupları kapsar. Çoğu bu sürece her gece saat tam üçte uyanarak başlamıştır.
Bilim insanları bunun doğal doğam bir fizyolojik süreç olduğunu, normal uyku devremiz sırasında bedenin en yüksek ısısına eriştiği dönem olduğunu söyleyebilir. Yine de bu fenomenin 2000’li yılların başından beri neden bu kadar çarpıcı şekilde yaygınlaştığını açıklayamaz. Bu, insanlığın çok şaşırtıcı bir hızla tekamül etmekte olduğunu gösteren bir kanıt olabilir.
Alfa Hali
Ancak, bu uyanık dönemde yaratıcılığımızın arttığını bilmek önemlidir. Beyin üzerine yapılan inceleme ve araştırmalardan, biz “alfa hali” içindeyken farkındalığımızın arttığını biliyoruz. Dört beyin dalgası frekans kalıbı vardır: Beta, Alfa, Teta ve Delta. Beynimiz dört frekansı da aynı anda üretir. Ancak, belli bir zamanda bir frekans daha hakimdir.
Alfa hali, çok gevşemiş olduğumuzda, yani uykuya dalmadan hemen önce ya da günlük rutinler sırasında dalıp gittiğimizde, beynimizin doğal olarak ürettiği kalıptır. Dışarıdan bakıldığında trans halindeymiş gibi görünürsünüz, ama o sırada çevremizde olup biten her şeyin daha çok farkında olmamızı sağlayan, yüksek bir farkındalık hali içindeyizdir.
Hipnoz, bilinçaltı zihnimize erişip, onu programlamak ya da bizi (hepimizi birbirine bağlayan) Evrensel Enerjiye bağlamak için alga halini kullanır. Enerjinin her şeyin ve herkesin içinden aktığını ve her şeye nüfus ettiğini düşünün. Bilimsel olarak biliyoruz ki, önceden belirlenmiş bir yerdeki tüm enerjiler boşaltılıp, tam bir vakum oluşturduğunda, o yerin içinde hala ölçülebilir bir enerji bulunur. Bu Evrensel Enerjidir. Bizi birbirimize bağlayıp bir kıldığından, hepimiz bu akışın ayrılmaz bir parçasıyız.
Farkındalık
Gecenin ortasında uyandığımızda, sadece artmış bir farkındalık içinde olmayız, artmış bir yaratıcılık hali içinde de oluruz. Bu hal içinde düşüncelerimizi gerçekleştirme, realiteye dönüştürme yeteneğimiz çok artar. O yüzden, o sırada ne düşündüğümüzün, dolayısıyla ne yarattığımızın bilincinde olmak çok önemlidir.
Böylece, eğer gece uyandığınızda, ertesi gün yorgun olacağınızdan endişelenirseniz, korktuğunuz şeyi yaratırsınız. Eğer, bu zamanın neler getirebileceği konusunda heyecan hissiyle uyanırsanız, ertesi gün coşku ve sınırsız bir enerjiyle dolduğunuzu göreceksiniz. Zihninize hangi düşüncelerin gireceğini belirleyemeyebilirsiniz, ama zihninizde hangi düşüncelerin kalacağını seçebilirsiniz. Bu yüzden, düşüncelerinizi büyük bir özenle seçin.
Steve Rother’in On İki Temel Yaşam Dersi eserinden…
Obje Dergi
Sorular ve yorumlarınızı sayfanın altındaki iletişim kutusundan bize kolayca iletebilirsiniz.
Sitemize e-posta ile kayıt olarak bildirim alabilir, yeni yayınlanan makaleleri e-posta hesabınızdan takip edebilirsiniz.
İletişim için:
Editör: editor@objedergi.com